(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Buchta lenivej gazdiny - s jablky a tvarohem - výborná!!
Potřebné ingredience
1/8 másla na potření plechu, pak na sypkou směs: 3 hrnky polohrubé mouky, 3 hrnky mletého cukru (může být i méně), 1 PDP, dovnitř do buchty: 1/2 kg plnotučného tvarohu, hrozinky, 1/2 kg nastrouhaných jablek\
\
a do tekuté směsi na prolití: 1/2 litru mléka, 3 vejce, 2 lžíce mletého cukru a 1 vanilkový cukr, 1/8 másla
Postup přípravy
Na hlubší plech vymastíme 1/8 másla. Připravíme sypkou směs - ingredience smícháme a půl směsi rovnoměrně nasypeme na plech na rozetřené máslo. Na to nadrobíme 1/2 kg tvarohu, posypeme hrozinkama a nastrouháme 1/2 kg jablek. Zakryjeme druhou půlkou sypké směsi. \
\
Pak si připravíme tekutou směs - z mléka, vajíček a cukrů - vše rozšleháme a přelijeme tím buchtu. Nahoru nakrájíme ještě 1/8 másla a pečeme asi 40 minut ve středně horké troubě. Určitě zkuste, je výborná!!
\
Pak si připravíme tekutou směs - z mléka, vajíček a cukrů - vše rozšleháme a přelijeme tím buchtu. Nahoru nakrájíme ještě 1/8 másla a pečeme asi 40 minut ve středně horké troubě. Určitě zkuste, je výborná!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sekaček
(upraveno)
7. 5. 2010, 7:54
Dobrý den, tak jsme skusila spíše bych ho,ale nazvala zmatenej gazdiny když jsem ho připravovala tak to vyděl manžel a jeho komentář zněl co to tu plácáš přečti si to pořádně z toho takle nic nebude a nenechala jsem se odradit a výsledek byl mňam i manžel si pochutnal i když kroutil hlavou a tak se také nenechte odradit a skuste je vláčná je to takžvaně žravá buchta do večera určitě nebude Zdeňka
MisaSS
(upraveno)
10. 5. 2010, 23:56
@sekaček
Dobrý den, to jsem ráda, že chutnala Příprava je opravdu trochu netradiční, ale výsledek stojí za to
Ilonáček
(upraveno)
23. 3. 2010, 17:03